Ambassadeurs Hugo Grotius

Maikel Kuijpers, universitair docent aan de faculteit Archeologie, Leiden
Maikel Kuijpers, universitair docent Archeologie, Leiden

Twee geweldige ambassadeurs hebben zich aan het project Hugo Grotius verbonden. Zij zetten hun deskundigheid en netwerk in voor een groter bereik van het project binnen de onderwijs- en onderzoekswereld.

Ambassadeur
Maikel Kuijpers,

universitair docent aan de faculteit Archeologie (Universiteit Leiden) en onderzoekscoördinator voor het Centre for Global Heritage and Development. Maikel houdt zich bezig met het diepgewortelde verleden van vakmanschap. Daarnaast onderzoekt hij de waarde van vakwerk betreffende erfgoed en ontwikkeling, identiteitsvorming en de samenleving in het algemeen.

Vakmanschap belichaamt de kernwaarden van de circulaire economie; minder maar kwalitatief betere producten en een duurzame omgang met materialen.

 Maikel knoopt graag verleden en toekomst aan elkaar en kijkt regelmatig over de grenzen van zijn eigen vakgebied. Zijn documentaire The Future is Handmade is een leidraad voor het project.


Freddy Sikkes
Freddy Sikkes, voormalig directeur Maarten van Rossem

Ambassadeur
Freddy Sikkes,

heeft veertig jaar met veel passie en naar eigen zeggen ‘liefde voor de kids’ in het onderwijs gewerkt. Eind 2018 nam hij afscheid als directeur van het Maarten van Rossem, dé vmbo-school van Arnhem-Zuid. ‘Ruimte geven’ was zijn credo en is dat nog steeds. Hij heeft zich altijd ingezet voor maatwerk, minder vastleggen in roosters, leerlingen verantwoordelijk laten zijn voor hun eigen leerproces, en ook het bedrijfsleven betrekken bij het onderwijs.

Over de Hugo Grotius:

“Unieke plek en een unieke kans voor het onderwijs om buiten de muren van het gebouw vorm en inhoud te geven aan het onderwijs, samen met het bedrijfsleven en de politiek. Vakmanschap staat daarbij centraal.”

>> wie zijn wij nog meer?